Технологія Печа-Куча



                                                                  Технологія  Печа-Куча
 «Печа-Куча» — це найпростіша технологія публічних виступів, де кожен оратор показує  20 слайдів і коментує кожний протягом 20 секунд.
Це так зване інтелектуальне караоке народилося в Токіо і в перекладі з японської означає зовсім не теплу купу і не купу біля печі, а "бла-бла-бла "— шум бесіди.  Неважливо, чому саме присвячена презентація. Головне, щоб мовний потік дзюрчав, не переривався.
Творці Печа - Куча - архітектори Астрід Кляйн і Марк Дитхам. Вони так назвали новий формат презентації робіт молодих дизайнерів. П'ять років інтелектуальне караоке приживалося у світовому дизайнерському середовищі.
«Печа-Куча» вигадана для сучасного слухача, обмежених часом і здатності до концентрації, — в цьому сенсі вона схожа на вечірку швидких знайомств. Важливо і те, що за 400 секунд жодна тема не встигне набриднути.  Чому обрано саме цей формат презентації  найкращим:
1.     Він дозволяє за короткий час ознайомитися з великою кількістю виступів.
2.     Такий формат зобов'язує виступати чітко, коротко і яскраво презентуючи свої проекти.
3.     Така презентація легко сприймається слухачами.
          Основні правила формату Печа-Куча:
Правило №1 Загальна тривалість вашого виступу не повинна перевищувати 6 хвилин 40 секунд.
Правило №2 Для презентації можна використати не більше 20 слайдів. Таким чином, максимальна тривалість демонстрації слайдів не повинна перевищувати 20 секунд.
Правило №3 Слайди змінюються автоматично

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів у ЗЗСО у 2021 -2022 н.р.

План роботи під час карантину